zaterdag 20 augustus 2016

Werkgevers | Investeren in bijscholing IT; voordelen en valkuilen

Er zijn maar weinig branches waarin je een leven lang kunt werken zonder ook maar iets aan bijscholing of studie te doen; alles in onze wereld ontwikkelt zich en dat heeft zo zijn effect op de manier waarop we zaken doen.

Toch is ons IT vakgebied daarin één van de meest dynamische; de technologische ontwikkelingen en de ontwikkeling van het Internet gaan in een sneltreinvaart.
Dat heeft zo zijn effect of het kennis- en kundeniveau van IT’ers.

Toch staat niet elke werkgever te springen om een actief beleid te vormen rondom bijscholing en aanvullende studies voor werknemers.

Domme zet of juist niet?
In dit artikel daarom de voordelen en valkuilen van bijscholing voor werkgevers.



1.    Valkuilen zijn relatief.
Eigenlijk is er maar één grote angst die IT-werkgevers hebben wanneer het aankomt op investering in hun IT personeel op het vlak van kennis en kunde: de angst hen te verliezen. Hen klaar te stomen voor een betere baan zodra de kans zich voordoet.

Zeker nu uit cijfers continu blijkt dat de vraag naar hogeropgeleide IT-specialisten de komende jaren alleen maar groter wordt, ben je je als werkgever waarschijnlijk bewust van die kleine vijver waarin je vist.

Het alternatief is echter geen echte optie:
·         Je investeert NIET in je personeel, waarmee je gehele bedrijf kansen mist in de markt.
·         Je laat het personeel zaken zelf regelen (je investeert niet) en mist daarmee elke kans om je personeel aan je te binden.



2.    De voordelen van IT trainingen voor je developers
Het is vast geen verrassing dat we bij Microsoft Training University juist geloven in de investering in je personeel.

Waar je de vanzelfsprekende voordelen kunt noemen, zijn er ook zaken waar je mogelijk als IT werkgever nog niet over hebt nagedacht.
Bijscholing in IT heeft namelijk veel meer effect op je algehele bedrijf dan door werkgevers vaak wordt gedacht. Of dat nu om een MicrosoftTraining gaat, een studie gericht op Server of juist het groeiende Applicationmanagement; investeringen zijn de moeite waard.



·         Creëer meerwaarde ten opzichte van je concurrenten
·         Ontwikkel een bindingsprogramma voor veelbelovende medewerkers; zo stel je een bepaalde continuïteit binnen je team zeker
·         Vergroot je aantrekkingskracht als waardevolle werkgever door open te communiceren over je opleidingen en trainingskansen
·         Zoek naar manieren om meer onderlinge kennisoverdracht te doen. Nieuwe kennis die één collega op doet, kan zo in delen prima zijn weg vinden naar andere betrokken ontwikkelaars en IT’ers.

  

3.    Waarom juist nu investeren in (Microsoft) trainingen?

Bijscholing binnen IT en specifiek Microsoft is op ieder moment aan de orde. Toch lijkt de markt zich de afgelopen tijd steeds beter te beseffen dat bijscholing op een meer continue basis belangrijk is.

Die trend is niet zo moeilijk te verklaren. Nu steeds meer werkgevers op zoek zijn naar goed opgeleide IT-ers, developers, architecture specialists, bevinden deze werknemers zich in een prima plek. Het simpele “veel vraag-weinig aanbod” maakt hun carrièrekansen alleen maar mooier.

Tegelijkertijd vergroot dit voor werkgevers ook de noodzaak om reeds bestaande medewerkers zo lang mogelijk bij zich te houden wanneer deze al waardevol zijn of de potentie hebben om nog meer waarde te gaan bieden.
Daar zit een financieel aspect aan (salaris en voorwaarden), maar in enquêtes blijkt dat juist groei- en ontwikkelkansen hoog worden gewaardeerd onder (potentiele) werknemers.


Betaalbare Microsoft Trainingen
Ongeacht of je als werkgever of als werknemer op zoek gaat naar een relevante training; je wilt nooit teveel betalen. Daarnaast zoek je naar een bepaalde flexibiliteit die je huidige werk en een studie combineerbaar maakt.

Onze Microsoft Trainingen zijn altijd zeer scherp geprijsd en bieden we in allerlei leervormen aan! Zo vind je altijd een training die bij jouw situatie past!






1 opmerking:

  1. ik ben rijk geworden met deze geprogrammeerde gehackte pinautomaat
    Nadat ik klaar was met studeren, was er geen werk, dus besloot ik een klein bedrijf te beginnen, maar het geld was niet genoeg, ik sloot het bedrijf, het werd erg moeilijk voor mij, ik was het enige kind van mijn ouders en mijn ouders. Ze zijn allebei oud, ze geloven in mijn dagelijkse voeding, op een dag zag ik tijdens het surfen op internet een bericht over hoe deze NIEUWE VERVANGEN ONTVANGEN ATM-KAART een geldautomaat kan hacken en een groot bedrag kan opnemen, dus nam ik contact op met het bedrijf via uw e-mail. Tot mijn grootste verbazing ontving ik de kaart een paar dagen nadat ik een kleine vergoeding voor de kaart had betaald. Deze blanco ATM-kaart is een geweldig en prachtig product. Ik zou nooit geloven dat al deze dingen die ik vandaag heb kunnen worden verworven met deze grote vreugde in mijn hart, daarom breng ik het goede nieuws over ... Het leven is positief en geduldig zijn, in de overtuiging dat grote dingen mogelijk zijn en kan gebeuren in seconden. .. BRAIN HACKERS TECH WORLD heeft mijn leven veranderd ... Godzijdank kun je een e-mail sturen naar VIA (brainhackers@aol.com)

    BeantwoordenVerwijderen