maandag 3 oktober 2016

Certificeringsnoodzaak in de IT – hoe belangrijk is ‘het papiertje’?


In opleidingsland is het een blijvende discussie: hoeveel waarde moet je hechten aan kennis en kunde ‘op papier’ en hoe zwaar telt voorgestelde werkervaring?

Veel werkgevers, ongeacht de branche, zoeken dan in hun nieuwe personeelsleden vaak naar een bevestiging. En eerlijk is eerlijk; het papiertje dat zegt dat iemand gekwalificeerd is, geeft daarin veel rust.

Toch zie je dat veel werkervaring en een eerdere kennismaking met complexe vraagstukken en oplossingen, natuurlijk ook veel waarde biedt. Dus… hoe belangrijk is ‘het papiertje’ in de IT branche?


1.      Dynamiek maakt kunde moeilijk te peilen
Eerder stelden we al dat de dynamiek van ons vak een enorme noodzaak creëert om actief bij te blijven. Traditionele ontwikkelmethoden (en ontwikkelaars daarmee) verliezen razendsnel terrein op de banenmarkt.

Diezelfde dynamiek maakt het echter soms moeilijk te peilen in hoeverre iemand daadwerkelijk ‘bij is’.
Certificering en het volgen van training (zoals Microsoft, maar ook het beheersen van Scrum) biedt een duidelijke houvast aan de nieuwe kennis die is opgedaan.



Hoewel de toepassing in de praktijk uiteindelijk je vaardigheden en de ontwikkeling ervan bepaalt, is het behalen van certificaten of cursusafrondringen een duidelijke maatstaf om die mate van “up to date kennis” te peilen.



2.      Opdrachtgevers vragen om zekerheid
Opdrachtgevers formuleren regelmatig een wensen- (of eisen)pakket voor ontwikkelaars die aan hun project verbonden gaan worden. Zij zoeken naar dezelfde zekerheid die een werkgever zoekt; betrokken, bekwame mensen die in staat zijn naar de nieuwste technieken te werken.

In die gevallen is het moeilijk een mate van kunde te overleggen wanneer je team niet beschikt over de juiste (up to date) certificering. De uitleg ‘hij/zij heeft wel veel ervaring’, maakt daarin zelden indruk.

Dat maakt het volgen van gespecialiseerde MicrosoftTrainingen (of andere IT gerelateerde trainingen) voor werknemers en werkgevers een behoorlijke noodzakelijkheid.



3.      Gerichte informatie als basis
Hoewel we weten dat in ons vak het daadwerkelijk bezig zijn met een techniek, taal of tool de vaardigheid ontwikkelt om te groeien, is een basis nodig.
Niet zelden zien we de semi-autodidact die op basis van kennis via collega’s of het Internet zelf is gaan onderzoeken.

Een fantastisch uitgangspunt die getuigt van drive en wil om te leren. Anderzijds is het de basis die soms ontbreekt en de overschakeling naar samenwerking met andere collega’s, werkgevers of opdrachtgevers lastig maakt.


Leg de volgende basis: Scherpe prijs voor Microsoft Trainingen
Als werkgever of werknemer wil je niet teveel betalen voor een Microsoft training. Daarnaast wil je de flexibliteit om een training of cursus binnen je werk en leven te passen.








1 opmerking:

  1. ik ben rijk geworden met deze geprogrammeerde gehackte pinautomaat
    Nadat ik klaar was met studeren, was er geen werk, dus besloot ik een klein bedrijf te beginnen, maar het geld was niet genoeg, ik sloot het bedrijf, het werd erg moeilijk voor mij, ik was het enige kind van mijn ouders en mijn ouders. Ze zijn allebei oud, ze geloven in mijn dagelijkse voeding, op een dag zag ik tijdens het surfen op internet een bericht over hoe deze NIEUWE VERVANGEN ONTVANGEN ATM-KAART een geldautomaat kan hacken en een groot bedrag kan opnemen, dus nam ik contact op met het bedrijf via uw e-mail. Tot mijn grootste verbazing ontving ik de kaart een paar dagen nadat ik een kleine vergoeding voor de kaart had betaald. Deze blanco ATM-kaart is een geweldig en prachtig product. Ik zou nooit geloven dat al deze dingen die ik vandaag heb kunnen worden verworven met deze grote vreugde in mijn hart, daarom breng ik het goede nieuws over ... Het leven is positief en geduldig zijn, in de overtuiging dat grote dingen mogelijk zijn en kan gebeuren in seconden. .. BRAIN HACKERS TECH WORLD heeft mijn leven veranderd ... Godzijdank kun je een e-mail sturen naar VIA (brainhackers@aol.com)

    BeantwoordenVerwijderen